Press

Remember

Welcome to the press site of the Technisches Museum Wien (Vienna Technical Museum)

Here you can find the most important documents (texts and images) on current special exhibitions and events in the museum.

Our press service:

We have set up our own press area for journalists, where text and image material on current special exhibitions can be found.

I am happy to help at any time should you have any questions.

Accreditation for media representatives:

We will be happy to provide you with an admission ticket and press material for reporting on exhibitions, events or activities of the Vienna Museum of Technology. Please register in advance at
barbara.hafok@tmw.at or phone +43 1 899 98-1200.

• (c) Ph Levy-EPPDCSI
    Pressekonferenz

SPECIAL EFFECTS

Die neue interaktive Ausstellung des Technischen Museums Wien widmet sich ab Mitte Oktober 2019 der Geschichte der Spezialeffekte.
  • (c) Paul Bauer
    Neuerscheinung

Arbeit & Produktion. weiter_gedacht_

Zur aktuellen Ausstellung „Arbeit & Produktion. weiter_gedacht_“ ist nun ein Katalog mit dem gleichnamigen Titel erschienen. Die Begleitpublikation bietet eine vertiefende thematische Auseinandersetzung und wirft zusätzlich einen Blick hinter die Kulissen der ambitionierten Ausstellung.
  • Exhibition

High Moon

In July 1969, Neil Armstrong was the first man to walk on the moon. At that time the moon landing was considered the "greatest adventure of mankind". To mark the 50th anniversary, the Technical Museum Vienna is reviving the technical feat in a setting and showing its large Apollo models.