/press/nav/2

Press

Remember

Welcome to the press site of the Technisches Museum Wien (Vienna Technical Museum)

Here you can find the most important documents (texts and images) on current special exhibitions and events in the museum.

Our press service:

We have set up our own press area for journalists, where text and image material on current special exhibitions can be found.

I am happy to help at any time should you have any questions.

Accreditation for media representatives:

We will be happy to provide you with an admission ticket and press material for reporting on exhibitions, events or activities of the Vienna Museum of Technology. Please register in advance at
presse@tmw.at or phone +43 1 899 98-1200.

• Pressepräsentation am 17. September 2020

Die 12.10er

Sie ist die größte, schwerste, stärkste und schnellste Dampflokomotive, die jemals in Österreich gebaut wurde. Und nun ist sie zurück im Technischen Museum Wien – die aufwändig restaurierte Dampflok 12.10. Neben dem beeindruckenden Original erweckt eine interaktive Videoinstallation diese Legende der österreichischen Eisenbahngeschichte zu neuem Leben.